Óvodakezdés - betegség

 2014.09.05. 17:02

Nem meglepő, hogy a gyerek beteg lesz, ha közösségbe kerül.

Na de mindjárt az elején?

Hétfőn bent voltunk az oviban, délelőtt. Néhány órán keresztül ismerkedtünk, játszottunk.

Kedd reggel kis Háromévesem szörcsögött, orrot kellett neki fújnom (szívnom) és látszott, hogy nem fog itt megállni a nyavaja.

Már dél előtt elaludt, hosszú, mély álomba merült, és mikor felébredt, magas láza volt. Szerencsére, lázcsillapítás után estére nem ment fel újra a láza.

Szerdán orvoshoz mentünk, azt mondta, vírus, gyors lefolyású, hiszen már jobban van.

Kicsit aggódom, mert mi lesz, ha már konkrétan elkezdek dolgozni és még akkor is folyton beteg lesz? Ha már a második napon beteg?

Miért nem volt elég edződés az, hogy a nagytestvér már évek óta hurcolja haza a betegségeket? Legalább néhány hét erejéig, mire tényleg jön a megfázásos betegségek szezonja!

Mi lesz így a beszoktatással, a többi gyereknek ma délelőtt már nem volt bent az anyukája, hogy fog az kinézni, ha én meg újra elkezdek ott nyüzsögni hétfőn? A többiek is elkezdik majd követelni a szüleiket?!

És nagyon rettegek már előre, milyen nehéz lesz, ha mostantól jövő nyárig ez lesz szinte folyamatosan... Orrszívás leteperéssel. Aggódás, nehogy a tüdejére menjen valami. Rossz ízű gyógyszerek beadása (rossz ízű = műnarancs, műeper borzadályok).

IMG_5712.JPG

Hiába vannak ilyen szép kanalak és pohárkák a gyógyszerek mellé csomagolva, mindezek nagyon kívánatos játékszerek a gyerekek számára, de ha valami rossz ízű szirupot kell bevenni, akkor már nem olyan tetszetősek, akkor az ilyen fecskendők valamelyikével leteperős módon kell beavatkozni...

IMG_5710.JPG

Ilyet nem adnak minden készítményhez, úgyhogy nagyon vigyázok rájuk.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neveldmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr476672859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása