Az igazán hatékony nevelési elvekkel bíró szülő olyan, hogy több személy funkcióját egyesíti magában. Például a klasszikus szigorú atya szerepe mellett jópofa játszótárs és megértő pszichológus is egyben.

Persze, tudni kell helyükön kezelni a dolgokat. Nem lehet haverkodva szemet hunyni vétségek fölött. Hogy is van ez akkor? Csak a saját emlékeimbe tudok kapaszkodni. Gyerekkoromban mindig az olyan felnőtteket kedveltem, azokhoz volt több bizodalmam, akik megtalálták velem a közös hangot. Akik vették maguknak a fáradságot, és leereszkedtek az én éppen aktuális szellemi színvonalamra. Rájuk hallgattam, ők motiváltak, nekik fogadtam szót. Persze az is lehet, hogy nem csak attól voltak jófejek a szememben, hogy megértést mutattak, hanem a túlnyomó többséggel szemben (ijesztően komoly, mérges felnőttek) lazák és kedvesek voltak.

 

 

* * *

 

 

Biztos, hogy az a helyes, ha a felnőttek értelmi színvonalát akarjuk ráerőltetni a gyerekekre?

IMG_5200.JPG

Biztos, hogy a gyermekkori ízlésficamot nem lehet kinőni?

A bejegyzés trackback címe:

https://neveldmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr356642043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása